Styrk den grønne omstilling

Guldborgsunds natur skal være levende, også for de kommende generationer.

Defor skal vi bidrage til den grønne omstilling.

  1. Satsning på bioøkonomi. Vores resurser skal udnyttes bedre.
  2. Ambitiøse mål for vedvarende energi og energieffektivisering.
  3. Grøn indkøbspolitik, der bl.a. efterspørger mere økologi.

Bioøkonomi

Bioøkonomi er at lave nye produkter af uudnyttede organiske ressourcer. Det handler om at bruge f.eks. roetoppe, havtang, rester fra fødevareindustrien, halm samt alle mulige andre former for biomasse på nye måder – og på den måde skabe nye grønne produkter.
Guldborgsund Kommune har oprettet et bioøkonomisk vækstcenter der skal gøre viden til virksomheder. Det er et godt initiativ, som vi vil arbejde for at fortsætte og videreudvikle. http://www.bioguldborgsund.dk/

Grøn energi

Guldborgsund skal bidrage til at Danmark får omstillet sin energiforsyning til vedvarende energi. Derfor skal vi sætte ambitiøse mål, og gøre en indsats for at indgå partnerskaber med erhvervslivet om at skabe resultater på området. Vi skal også tænke på valget af brændstof til den tunge transport som kommunen bruger til flere opgaver. Lad os f.eks. undersøge mulighederne for om vores busser og renovationslatsbiler i stedet for diesel, kan køre på biogas eller el.

Grønne indkøb

Vi skal alle huske hinanden på at når vi køber et produkt, bliver der produceret et mere, magen til. Så hvis vi ønsker et bedre miljø og mindre CO2-udslip, så skal vi handle derefter. Radikale arbejder derfor for at tænke miljø og klima ind i indkøbspolitiken i kommunen. Det kunne f.eks. handle om at sætte mål for større andel af økologiske fødevarer i vores børneinstitutioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *